088-5002950 info@unixeal.nl

Unixeal Daksystemen

Het Dakysteem

Unixeal is een vloeibare 2 componenten coating, welke na doorharding een naadloos en duurzaam waterdichtmembraam vormt. De Unixeal waterdichtingstechniek is gebaseerd op Pure Polyurea met 3GTX technologie welke handverwerkbaar is en zonder wapening of inlegvliezen verwerkt kan worden voor het vormen van een solide en elastisch eindproduct.

De eigenschappen

Brandveilig

Waterproof

Sterk

Handverwerkbaar

Unixeal bevat onder andere de volgende specifieke eigenschappen:

Verwerking zonder open vuur of hete lucht dus volledig brandveilig.
Drogen ondergrond door verhitting overbodig.

Kan worden toegepast voor zowel te renoveren-als nieuw te realiseren naadloze daksystemen.
Door de zeer dampopen eigenschap veelal ideaal voor het aanbrengen over een bestaand daksysteem, soms met toepassing van een hechtprimer.

Het doorgeharde product is vliegvuurbestendig en gecertificeerd conform Brand EN 13501-5 BRoof (t1)en Brand EN 13501-5 BRoof (t4)–Warrington Fire Gent

Na aanbrengen direct waterbestendig en heeft een korte droogtijd. Het systeem is beloopbaar tussen2 tot 4 uur, mechanisch bestendig na 3 dagen en chemisch bestendig (volledig gevormd tot eindproduct) na 7 dagen.

Door de GTX3 technologie ontstaat een erg sterk membraan wat scheuroverbruggend is en geen aanvullende wapening of inlegvlies nodig heeft. Het product bevat geen weekmakers en is blijvend elastisch tot1530%.
Er ontstaat geen UV veroudering en chemische resistentie is hoog

Handverwerkbaar; handmatig mengen en handmatig aanbrengen middels spatels, rakelsen/of rollertechniek.

Uitstekende thermische stabiliteit en niet gevoelig voor vocht.

Kan worden voorzien van een antislip afwerking middels ingestrooid kwarstzand in een tweede laag. Eventueel kan er ook een Topcoat inRAL kleur worden aangebracht voor beter behoud van kleurechtheid.

Wil je meer informatie over over Unixeal daksystemen?

Neem dan contact met ons op!